Los Luchadores, 2023

2 leslokalen, sanitair, meubilair en training

Dit project gaat om de realisatie van twee klaslokalen voor het voortgezet onderwijs (Secundario) en een sanitaire module in de gemeenschap van Los Luchadores San Esteban, gelegen in de gemeente Senahú, in het departement Alta Verapaz in Guatemala. De school wordt momenteel gebruikt door 72 leerlingen en 3 leraren.

Momenteel verkeert de school in een zeer slechte staat, met lokalen die zijn gemaakt van muren van riet op houten frames. Ze hebben slechts één toilet, dat ook nog eens in zeer slechte staat verkeert.

Het project heeft als doel om deze school voor voortgezet onderwijs te helpen. Naast de twee lokalen en het sanitair omvat het project de aanschaf van meubilair voor de klaslokalen en een trainingsprogramma voor de leraren. 

Los Luchadores, Alta Verapaz, 

Guatemala 

Heden

Het project in cijfers

Geen woorden maar daden.

Ingezameld 90%

Het verhaal.

 
De gemeenschap van Los Luchadores San Esteban ligt ongeveer 8 uur verwijderd van Guatemala City, in het departement Alta Verapaz. Het klimaat is er tropisch. De gemeenschap is opgericht in 2013 na de mensen waren verplaatst vanwege het risico op aardverschuivingen. De families hebben het echter moeilijk om te overleven in deze nieuwe gemeenschap en zijn grotendeels afhankelijk van landbouw.

De school, opgericht 8 jaar geleden, heeft momenteel 72 ingeschreven leerlingen en elk jaar melden zich gemiddeld 25 nieuwe leerlingen.

Het doel van het project is om via een verbetering van de kwaliteit van het onderwijs de ontwikkeling van de gemeenschap te bevorderen en kansen te bieden voor de toekomst van de kinderen. Daarnaast dragen de nieuwe klaslokalen, het nieuwe meubilair en de goed opgeleide leraren bij aan de motivatie van de leerlingen en leraren. Dit zal ook andere ouders stimuleren hun kinderen naar school te sturen en hun eigen levensomstandigheden te verbeteren.

Daarnaast zal er gedurende twee jaar een vervolgprogramma worden uitgevoerd. Dit omvat onder andere training voor leraren, gericht op het verbeteren van het onderwijscurriculum en de onderwijsvaardigheden, zodat de kwaliteit van het onderwijs op het platteland een positieve impuls krijgt.

Het project zal worden uitgevoerd in een periode van 8 weken, met een budget van Q. 287.333 / € 34.618. De Constru Casa Association zal verantwoordelijk zijn voor de planning, coördinatie en uitvoering van de bouw. Na de voltooiing van de constructie zal de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het project liggen bij de schooldirecteur en de gemeenschapsleiders.

Om ervoor te zorgen dat de doelstellingen worden behaald en dat het project succesvol is, zal Constru Casa gedurende het eerste jaar na de bouw zorgen voor onderhoud en reparaties. Bovendien zullen er gedurende twee jaar regelmatige bezoeken worden gebracht aan de school door Constru Casa, om de voortgang op te volgen en de samenwerking met de leraren en ouders te waarborgen.

SKG zal dit project voor co-financiering indienen bij Wilde Ganzen. Na goedkeuring zal Wilde Ganzen elke euro met 50 cent vermeerderen. Zodra het geld binnen is zal onze partnerorganisatie Constru Casa starten met de bouw van de leslokalen. Het streven is om dit eind 2023 te realiseren.

Project
In
Beeld