Buena Vista, 2021

2 leslokalen

Na de bouw van de keukenruimte in Buena Vista in 2020, heeft SKG het verzoek gekregen om twee nieuwe klaslokalen te bouwen voor de gemengde lagere school in het dorp Buena Vista. Met de nieuwe klaslokalen kunnen de leerlingen onder betere omstandigheden onderwijs genieten. Ook worden de werkomstandigheden voor de 7 leraren aanzienlijk verbeterd. 

Izabal, 

Guatemala 

Heden

Het project in cijfers

Geen woorden maar daden.

Ingezameld 100%

Het verhaal.

Het dorp Buena Vista is in het najaar van 2020 zwaar getroffen door tropische stormen, waardoor schade is ontstaan aan woningen en aan de school.

De school heeft grote behoefte aan goede en waardige klaslokalen en aan een goede en schoon te houden keukenruimte.
In betere, ruimere en goede klaslokalen kunnen de leerlingen onder veel betere omstandigheden lessen ontvangen en voor de leraren is het veel prettiger les te geven in omstandigheden die goed zijn voor alle kinderen.

De twee lokalen zijn bedoeld voor kinderen uit 4 groepen, die er les kunnen krijgen onder goede en veilige omstandigheden. In totaal zullen alle 120 leerlingen en 7 leraren gebaat zijn bij de bouw van de nieuwe klaslokalen.

Mede vanwege de grote impact die Covid-19 heeft in Guatemala is men bang dat het gebrek aan ruimte en ook hygiëne ziekten kan veroorzaken of virussen kan overdragen.

SKG heeft dit project voor co-financiering ingediend bij Wilde Ganzen. Wilde Ganzen zal elke euro met 50 cent vermeerderen. Zodra het geld binnen is zal onze partnerorganisatie Constru Casa starten met de bouw van de leslokalen. Het streven is om dit begin 2022 te realiseren.

Project
In
Beeld