Buena Vista, 2020

Keukenruimte

SKG heeft in het najaar van 2020 een nieuw projectvoorstel ontvangen voor de bouw van een keukenruimte bij de gemengde lagere school in het dorp Buena Vista. Met de nieuwe keukenruimte kunnen de leerlingen onder betere omstandigheden een gezonde maaltijd krijgen en er zal voldoende ruimte zijn voor de ouders van de kinderen om eten te bereiden en te serveren. 

Izabal, 

Guatemala 

februari 2021

Het project in cijfers

Geen woorden maar daden.

Ingezameld 100%

Het verhaal.

Met de bouw van deze modelkeuken hebben we de kwaliteit van het onderwijs van 120 leerlingen en 7 leraren (6 betaalde krachten en 1 vrijwilliger) verbeterd. Indirect worden ook de 6 leden van het schoolbestuur bereikt, evenals de ongeveer 100 ouders van de leerlingen, die naar vergaderingen en bijeenkomsten door de school georganiseerd komen én toekomstige leerlingen.

Het project bestond verder uit een goede kookoven en een waterfilter voor de keuken. De kookoven is houtbesparend en veilig in het gebruik. Er is een goede afvoer aangebracht, waardoor het veel gezonder is om te koken (in vergelijking met het koken op open vuur, wat gevaarlijk is en waarbij de vrouwen veel rook inademen, wat grote impact op de longen heeft). Doordat de oven veel minder hout gebruikt, wordt veel tijd bespaard doordat veel minder hout hoeft te worden gesprokkeld en het is beter voor het milieu. Het waterfilter zorgt ervoor dat schoon water wordt geleverd dat rechtstreeks kan worden geconsumeerd of worden gebruikt voor het bereiden van de maaltijden.

Buena Vista is in het najaar van 2020 getroffen door de Eta stormen en er is ook schade aan woningen en aan de school. 

De nieuwe keukenruimte hebben we in 2021 gerealiseerd met hulp van Constru Casa, onze vaste partner ter plaatse, en het liefst op zo kort mogelijke termijn! 

Project
In
Beeld