Jalapa, 2020

Steun ons nieuwe project!

SKG heeft in oktober 2019 een nieuw projectvoorstel ontvangen voor de bouw van 2 klaslokalen, een keukenruimte, toiletruimten en meubilair voor de school Escuela Oficial Rural Mixta in Aldea San José Jalapa.

SKG heeft in 2020 de fondsen ingezameld voor dit project waarbij Wilde Ganzen zorgde voor co-financiering. De bouw is begin 2021 uitgevoerd door onze partner Constru Casa. 

De school is op 12 April 2021 feestelijk geopend.

San Jose, 

Guatemala 

april 2021

Het project in cijfers

Geen woorden maar daden.

Het verhaal.

Een aantal lokalen van de school was in zeer slechte staat, opgetrokken uit metaalplaat en adobe. Er was geen keuken; het eten werd  klaargemaakt in een provisorische ruimte. Bovendien was er maar één functionerende wc voor de hele school, bestaande uit 447 leerlingen. 

In 2020 is in samenwerking met partners Constru Casa en Los Niños een goed projectvoorstel ingediend bij Wilde Ganzen en zijn de fondsen geworven.  Wilde Ganzen heeft het project gesteund en elke euro met 50 cent vermeerderd.

De 550 families van wie de kinderen op dit moment naar school gaan profiteren van dit project, alsmede alle toekomstige leerlingen.

Eind 2020 waren de fondsen bijeen en in januari 2021 is gestart met de bouw. De feestelijke opening heeft op 12 april 2021 plaatsgevonden.

Project
In
Beeld