San Samox, 2014

In 2011 heeft onze stichting de bouw van een Telesecundario in San Samox gefinancierd. Dit project was een groot succes, waardoor er in 2014 een vervolg is gekomen in de vorm van de bouw van 5 nieuwe lokalen voor de pre-primaria en  primaria van San Samox.

Alta Verapaz, 

Guatemala 

2014

Het project in cijfers

Geen woorden maar daden.

Het verhaal.

San Lucas Samox ligt in een afgelegen gebied in het noorden van Guatemala. Ten tijde van de bouw leefden er ongeveer 105 zeer arme families. Het overgrote deel heeft een Maya afkomst en de taal is Qeq’chi. Het gebied kent nog een grote nasleep van de burgeroorlog en elektriciteit en stromend water is er schaars. 

De gemeenschap had een school bestaande uit 3 klaslokalen van ‘block’ en 5 klaslokalen van ‘lepa’ (houten planken). Deze waren zeer nodig aan vervanging toe. De docenten worden door de overheid betaald en hebben zich altijd erg ingezet om de kinderen klaar te stomen voor de tele- secundario waar SKG destijds al aan had bijgedragen. Dit project heeft de band tussen SKG en San Samox nog sterker gemaakt. 

De kosten bedroegen zo’n € 35.000. Dit is inclusief meubilair. De school had oud meubilair in gebruik dat door de overheid was geleverd in het verleden. Het verkeerde in slechte staat. In Guatemala moet je rekenen op ca Q 300 (€ 30)  per stoeltje/tafeltje rekenen. Ook dit is vervangen in het project.

De 5 betonnen klaslokalen zullen sterk bijdragen aan de verbetering van het onderwijs en de leefomstandigheden van de kinderen. 

Wij zijn er trots op dat ook dit project is gerealiseerd in samenwerking met onze lokale partners Constru Casa en Los Niños. Daarnaast hebben we wederom ook cofinanciering van Wilde Ganzen ontvangen.

Project
In
Beeld