La Ceiba, 2011

In La Ceiba Santa Catarina Ixtahuacan Solola stond een kleuter- en basisschool waar 165 kinderen onderwijs genoten. Door de verschrikkelijke orkaan Agaath in 2010 werd het dak van de school afgeblazen en stortte de school in. De kinderen konden niet meer naar school. 

SKG heeft destijds van de lokale partner Casa Sito direct na de orkaan een hulpverzoek gekregen om een noodgebouw neer te zetten. Na overleg met Casa Sito en de lokale bevolking werd besloten geen noodgebouw neer te zetten, maar een nieuw schoolgebouw te bouwen dat bestand is tegen stormen en aardbevingen. Binnen enkele weken werd een het gebouw neergezet.

Santa Catarina, 

Guatemala 

2011

Het project in cijfers

Geen woorden maar daden.

Het verhaal.

Het gebouw was al klaar in januari 2011 – maar zonder ramen, deuren en vloer – het bouwbudget was op. Kinderen gingen al naar school maar in een gebouw dat niet af was.

Door een extra gift van SKG in de loop van 2011 van bijna € 7.000,- voor de aankoop van schoolborden, tafels en stoelen en als aanvulling op het bouwbudget stond medio 2011 er toch een schoolgebouw met faciliteiten die nodig zijn voor een school.

In de school wordt les gegeven aan 240 kinderen van preschool tot niveau 6. 6 leraren zijn nu aangesteld door de overheid en wat nog belangrijker is dat deze ook door overheid worden betaald. Hiermee is continuïteit van het school gewaarborgd.

Video afspelen

Was de eerste planning een gebouw met 3 klaslokalen, maar inmiddels staan er 2 gebouwen met elk 3 klaslokalen. De lokale overheid heeft na het zien van de bouwactiviteiten die gestart waren om de school te herbouwen, met behulp van de eerste schenking van SKG, zelf ook geld beschikbaar gesteld voor de bouw van 3 extra lokalen. Een domino effect.

Project
In
Beeld