Nieuwe primaria en preprimaria in San Samox

In het verleden heeft onze stichting de bouw van een Telesecundario in San Samox gefinancierd. Dit project was een groot succes en nu is er een vervolg op dit project in de vorm van de bouw van 5 nieuwe lokalen voor de primaria en preprimaria van San Samox. 

De bestaande 3 klaslokalen van 'block' en 5 klaslokalen van 'lepa' (houten planken) waren nodig aan vervanging toe. De docenten worden door de overheid betaald en staan te popelen om de leerlingen rijp te maken voor de telesecundario.

Dit project was een vervolg op de bouw van de telesecundario in San Samox en brengt deze gemeenschap, waar we als SKG al een band mee hebben nog verder. 

De kosten bedroegen Q 296,000, zo’n € 31.000. Dit is exclusief meubilair. De school had meubilair in gebruik dat door de overheid is geleverd in het verleden. Het verkeerde in slechte staat. In Guatemala moet je rekenen op ca Q 300 (€ 30)  per stoeltje/tafeltje rekenen. Ook dit is vervangen in dit project.

Ook dit project is gerealiseerd in samenwerken met onze lokale partner Constru Casa en met Los Ninos. Daarnaast heeft de Wilde Ganzen ook weer hun steun toegezegd voor dit project. Inmiddels is het geld bij elkaar en is de bouw afgerond.