Bouw mee aan de school in Salquil Grande! 

Een nieuw project van SKG in 2016 is de bouw van een nieuwe basisschool voor het dorp Salquil Grande. Het dorpje telt 4.898 inwoners en ligt in de buurt van de stad Nebaj, in de noordelijke bergstreek El Quiché.


In een groot deel van het huidige schoolgebouw in het dorp is het vaak moeilijk lesgeven, vooral tijdens het regenseizoen, als de regen door het dak binnenvalt en de aarden vloer in een modderpoel verandert.


Voor deze streek, waar veel boeren wonen die van een minimaal salaris moeten rondkomen, is het van groot belang dat hun kinderen goed onderwijs kunnen krijgen. Daarvoor is een goed schoolgebouw een eerste vereiste. Hiermee draagt u bij aan een betere toekomst voor de 405 leerlingen van deze basisschool, hun 11 leraren, en de 150 families van deze schoolkinderen.

Naast de 12 lokalen van beton en met cement vloer zijn er momenteel 7 houten leslokalen met een zandvloer. Deze 7 lokalen zijn zeer bouwvallig, houten schoten met ijzeren dakplaten, geen ramen, zeer donker en de regen komt bij sommige lokalen naar binnen. 1 lokaal ligt dicht bij een toilet groep en de stank dringt door in het lokaal. De kinderen rouleren per klas om van dit lokaal te gebruiken. De 7 lokalen zijn gebouwd omdat er te weinig ruimte was. Een lokaal is als een soort hut bovenop een andere lokaal gebouwd. De ouders van de kinderen hebben elk 40 QTZ per familie bijgedragen voor de bouw van de 7 nood lokalen – om toch extra ruimte te creëren om les te geven aan de kinderen.

De aanvraag van nieuwe leslokalen wordt gedragen door de ouders/gemeenschap. De Saquil Grande school is een openbare school en de leraren worden door de overheid betaald.

Met de bouw van een nieuwe school, bestaande uit vijf klaslokalen, is een bedrag van 34.000 euro gemoeid. We bouwen de school met onze partnerorganisatie in Guatemala Constru Casa. De Stichting Los Ninos heeft al een grote donatie toegezegd. Wilde Ganzen ondersteunt het project en zal elke euro die we binnenhalen met vijftig cent te verhogen.

Bouw mee aan de toekomst van kinderen in Guatemala en steun de bouw van deze school in Salquil Grande. De start van het project is gepland in juli 2016.