Nieuwsbrieven en acties van SKG

SKG ondersteunt studenten in Guatemala door middel van studiebeurzen

In samenwerking met onze partner Los Niños hebben we in Guatemala een aantal studenten ondersteund door het geven van een studiebeurs. Klik op onderstaande afbeelding om meer hierover te lezen.

Steun Wilde Ganzen voor San Lucas school in San Samox

Opnieuw heeft Wilde Ganzen haar steun toegezegd aan een project van SKG, namelijk de bouw van vijf nieuwe klaslokalen voor basisschool San Lucas. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met onze partner Los Niños.

De basisschool is gelegen in het afgelegen San Samox. Eerder financierde onze stichting in dezelfde plaats de bouw van een middelbare school met computeronderwijs op afstand (Telesecundario). Dat project was een groot succes en nu is er in samenwerking met Los Niños een vervolg op dit project in de vorm van de bouw van vijf lokalen voor een kleuter- en basisschool. De docenten worden door de overheid betaald en staan te popelen om de leerlingen rijp te maken voor de Telesecundario. De school is inmiddels bijna klaar. Ook dit project werd weer gerealiseerd met steun van de Wilde Ganzen.

School in Peniel klaar!!

Wij zijn heel erg trots en dankbaar dat wij het benodigde geld voor ons project in Peniel bij elkaar hebben en dat de bouw van de school inmiddels afgerond is. Met de steun van de Wilde Ganzen, die iedere gedoneerde euro hebben aangevuld met € 0,55 is het mogelijk geweest om deze school voor gehandicapte kinderen in Peniel te realiseren. Wij willen u van harte danken voor uw steun mede namens de kinderen in Peniel!

Klik hier voor een mooi interview met de oprichtster van de school in Peniel. Foto's van de bouw zijn hier beschikbaar.

Naast het bovenstaande mooie project heeft het bestuur van SKG besloten om nog twee andere projecten te gaan realiseren op korte termijn, te weten San Samox en Berlin Mixco

Afsluiting schooljaar 2012 in Alotenango

Op 19 oktober werd het schooljaar in Alotenango afgesloten. De kinderen van de school waren allemaal mooi aangekleed op hun laatste schooldag, de schoenen keurig gepoetst en een beetje zenuwachtig. Lees hier meer over dit leuke evenement.

Nieuws over San Samox project

Recent hebben we goed nieuws ontvangen van de school in San Samox! Na de constructie van de Telesecundario School, heeft het Ministerie van Onderwijs in Guatemala helaas niet aan haar verplichtingen voldaan om de salarissen van de leraren te betalen. Daar hebben we nu echter goed nieuws over. Lees hier meer.

Nieuws over het Educarte project

EducArte heeft een zeer goede resultaten geboekt in 2012. Aanvullend aan de reeds bestaande initiatieven is er een aantal nieuwe initiatieven opgestart. Lees hier meer over over deze nieuwe iniatieven.

Actie leerlingen de Werfklas

In Culemborg hebben de leerlingen van De Werfklas tijdens het oogstweekeinde begin oktober een actie op touw gezet voor onze Stichting. Tijdens dit evenement waren producten van eigen land te koop. Kinderen konden meedoen aan oudhollandse spelen, pompoenen versieren, broodjes bakken en vliegers maken. Tevens was er een restaurant en een Fair Tradekraam, waarvan de opbrengst naar onze stichting is gegaan. Lees hier meer over deze mooie actie.

Nieuw project voor gehandicapte kinderen!

Lees meer over ons nieuwe project en help ons met het bouwen van een school voor gehandicapte kinderen in Guatemala!

Nieuwsbrieven

Klik hier om de nieuwsbrieven uit het verleden nog eens na te lezen.

Veel leesplezier!