Het bestuur van de Stichting Kinderprojecten Guatemala bestaat uit de volgende personen:  

Wolter Sillevis Smitt (voorzitter)

Mijn naam is Wolter Sillevis Smitt (1966) en ik ben marine-officier. Samen met mijn vrouw Ilonka hebben we twee kinderen: Davita (1995) en Coen (1996). Davita hebben we geadopteerd uit Guatemala. Kort daarna werd onze zoon Coen geboren. Na de adoptie van Davita zijn veel kinderen vanuit hetzelfde tehuis in Guatemala naar Nederland geadopteerd. Zo raakten we in contact met veel mensen die in dezelfde situatie zaten als wij. In 2000 hebben we met enkele andere ouders de Vereniging Guateninos opgericht om de onderlinge contacten tussen gezinnen die vanuit Guatemala hebben geadopteerd te bevorderen. In 2007 kregen we het idee onze krachten te bundelen en projecten te steunen voor kinderen in Guatemala. Hieruit is de Stichting Kinderprojecten Guatemala ontstaan. Ik werk als marine-officier bij het Ministerie van Defensie. 

Peter Hagedoren (Penningmeester)

Mijn naam is Peter Hagedoren (1968). Ik ben getrouwd met Saskia en vader van Naomi geboren in Guatemala (2000), Diana geboren in Colombia (2004) en Abreham geboren in Ethiopië (2008). Ik ben in 1993 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven waar ik Bedrijfskunde heb gestudeerd.  Vervolgens heb ik de bakkers-opleiding in Heerlen doorlopen en heb ik samen met mijn vrouw de bakkerij van mijn vader overgenomen.

Judith Uyterlinde

Mijn naam is Judith Uyterlinde (1962). Ik heb Spaanse taal-en letterkunde gestudeerd, en ben tevens afgestudeerd in Vertaalwetenschap. Na mijn eerste baan als vertaler bij de (toen nog) Europese Gemeenschap werd ik redacteur en uitgever bij diverse uitgeverijen, waaronder die van Oxfam-Novib, Nijgh en Van Ditmar, De Bezige Bij en J.M. Meulenhoff. Sinds begin 2008 werk ik als zelfstandig ondernemer voor mijn eigen bedrijf Schrijvers en Boeken. Ik werk nu vooral als journaliste, adviseur en literair programma-maker. Samen met mijn man Frank van Alphen heb ik twee uit Guatemala geadopteerde dochters, Luisa (1997) en Sara (2000).  

Paul Hendrikx

Mijn naam is Paul Hendrikx, geboren in juni 1961. Samen met mijn vrouw Erna en de kinderen Juan, geboren in Guatemala in 2000 en Saskia geboren in 2003 vormen een druk maar gezellig gezin. Sinds 2009 ben ik werkzaam als accountmanager bij Oriental Seeds. Oriental Seeds houdt zich onder andere bezig met zaad productie van groenten en bloemen zaden met name in China en Vietnam. In mijn huidige en vorige functie reis ik jaarlijks meer dan 80 dagen, reizen die mij brengt naar diverse landen in alle werelddelen. Een van de landen die ik in het verleden heb bezocht voor productie doeleinden is Guatemala. Onder andere door deze contacten in Guatemala ben ik zeer begaan met de lokale bevolking.

Michelle Bloem 

Mijn naam is Michelle Bloem (1995). Ik ben in Guatemala geboren, in Zwitserland opgegroeid en in 2014 naar Nederland verhuisd om te studeren. Ik ben in 2018 begonnen met mijn Master’s Geneeskunde en Master’s Biomedical Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Op mijn 18e heb ik door Guatemala gereisd om mijn geboorteland beter te leren kennen. Tijdens die reis heb ik een passie voor Latijnse dansstijlen (salsa, bachata) ontwikkeld. Naast mijn studie ben ik momenteel dansdocente in Amsterdam (bachata). Ik zit sinds begin 2018 bij Stichting Kinderprojecten Guatemala.

 

Verder: Robert van Oostenbrugge en Davita Sillevis Smitt